Indaver policies over CO2-beheer, cybersecurity en ethisch concurreren
Wat is Indavers plan voor een duurzaam CO2 beheer, hoe beheren we veilig informatie en hoe concurreren wij ethisch in het huidige afvallandschap?. Drie actuele thema’s die Indaver in een aantal beleidsdocumenten vormgeeft. Een inkijk.
Duidelijke strategie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen
Europa's 'Green Deal' stelt dat we tegen 2030 55% minder CO2 mogen uitstoten en dat we in 2050 klimaatneutraal moeten zijn. Ook de afvalsector moet hierin bijdragen. Samen met klanten en partners de circulaire economie realiseren, is hoe Indaver het aanpakt. Eerst en vooral zetten we in op het vermijden van CO2 door bijvoorbeeld te investeren in innovatieve processen zoals bv. Plastics2Chemicals. Dankzij onze materiaalrecuperatie is er minder ontginning en de energie die we terugwinnen geven we terug aan de maatschappij via warmtenetwerken. Zo reduceren we heel wat CO2-uitstoot. Daarnaast bouwen we onze site uit tot heuse energiecentrales met zonnepanelen en windmolens. Ontdek onze korte én langetermijn strategie en concrete projecten om de doelstellingen te bereiken in onze Carbon Management Policy.
Databeveiliging steeds belangrijker door cyberterrorisme
We leefden al in een gedigitaliseerde wereld maar door Covid-19 zijn veel bedrijven in sneltempo nog meer digitale technologie gaan inzetten om de bedrijfsactiviteiten te kunnen blijven uitvoeren. Maar digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken bij diverse organisaties en bedrijven komen steeds vaker voor. Ook Indaver nam en neemt hierin nog steeds haar voorzorgen. Op die manier willen wij de beveiliging van onze processen en systemen, apparaten, applicaties en informatie die worden ingezet ter ondersteuning van onze bedrijfsactiviteiten beschermen tegen en vrijwaren van cyberaanvallen. Onze Information Security Policy illustreert dat Indaver een bepaalde strategie heeft en de best practices volgt om informatie op diverse domeinen te beveiligen.
Ethisch concurreren in een snel wijzigend afvallandschap
Het afvallandschap verandert voortdurend en de mededingingswetgeving is complex en kan van land tot land verschillen. Verschillende afvalbedrijven gaan samenwerkingsverbanden aan om hun dienstverlening te verbeteren, kosten te besparen en hun marktpositie te versterken. Maar niet elke vorm van samenwerking tussen bedrijven is toegestaan. Ook de afvalsector is gebonden aan regels. Daarom heeft Indaver haar gedragsnormen om ethisch te concurreren vastgelegd in een 'Competition Compliance Policy'.
QESH policy
Het QESH-beleid (Quality, Environment, Safety & Health) van Indaver is samengevat in een beleidsvisie: QESH (Quality, Environment, Safety & Health) policy. In deze visie benadrukken we onder meer het belang voor Indaver van operationele uitmuntendheid, efficiënte managementsystemen, risicobeheer, compliance, veiligheid en het spaarzaam gebruik van middelen. We ontwikkelen voor elke regio een QESH-handboek, omdat de wet- en regelgeving kan verschillen. Onze kernvisie op QESH is echter dezelfde voor alle Indaver-regio's.
Biodiversiteit Policy
Wij hebben onze visie ten aanzien van biodiversiteit vastgelegd in een beleidsdocument. Hiermee verbinden wij ons ook expliciet aan de Convention on Biological Diversity van de Verenigde Naties.
Ons beleid op het behoud van biodiversiteit komt tot uiting:
- In onze selectie van grondstoffen.
- Met betrekking tot onze emissies.
- Op onze productielocaties.
- Door de invloed van onze bouwkundige ingrepen in de natuur te minimaliseren of te compenseren.
- Door met onze productie en afzet van compost een bijdrage te leveren aan de bodemvruchtbaarheid, weerbaarheid tegen ziektes en bodemerosie.
- Door lokale projecten die biodiversiteit bevorderen, te ondersteunen.