Partnerships

We kunnen de planeet alleen leefbaar houden als we onze manier van leven omgooien. Dit heeft gevolgen voor elke fase in het productie- en consumptieproces. Iedereen – overheden, producenten, onderzoeksinstellingen en burgers – timmert aan de transitie naar een circulaire economie. Indaver gaat met hen partnerschappen aan.

Duurzame partnerschappen met klanten

Duurzame strategische partnerschappen met onze klanten leveren de beste resultaten op. Door nauw samen te werken en kennis te delen, kunnen wij onze en hun activiteiten continu verbeteren. Deze samenwerking maakt mee het succes van onze Total Waste Management projecten en onze Public waste Partnerships.

“Onze afvalstromen kenmerken zich door complexiteit en diversiteit. Dat vraagt om een partner die de expertise heeft om ons met advies en oplossingen bij te staan. Wij willen ons concentreren op de eigen core business en willen volledige ontzorging en garantie dat wij volledig conform alle wettelijke vereisten handelen. Het partnership met Indaver kenmerkt zich door een wederzijdse open mindset. Alles kan besproken worden en we merken dat er zorgvuldig gedocumenteerd wordt. Er is een duidelijke wil om te zoeken naar oplossingen, ook in moeilijke situaties. Dat geeft vertrouwen.” 
Jeroen Auwaerts, Environmental Coordinator, en Delphine Beeckman, Biosafety Manager EMEA, collega’s bij BASF AgriCultural Solutions. 

Consortia van kennis

We zoeken continu manieren om de kennis in onze organisatie te toetsen en te verrijken en om nieuwe expertise op te doen. We werken nauw samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen om innovatieve projecten op te zetten en uit te voeren. Samen vormen we kansrijke ideeën om tot een werkbaar en haalbaar project.

Plastics2chemicals: proefinstallatie volop in ontwikkeling

Indaver zoekt samen met Vlaamse universiteiten al lang een oplossing voor moeilijk te recyclen plastics-stromen. Samen met de Universiteit Gent heeft ze een vernieuwend proces uitgewerkt op laboschaal: plastics2 chemicals. Plastics worden afgebroken in kleinere koolwaterstofketens. Dit levert een zuiver eindproduct op voor de chemische industrie. Indaver wil deze oplossing nu verbeteren op industriële schaal. Ze bouwt daarvoor een proefinstallatie van 15 000 ton per jaar op haar locatie in Antwerpen. De vergunningsaanvraag loopt. In deze plant zullen we het depolymeringsproces aan de praktijk toetsen. In totaal plant Indaver tien installaties in Europa waardoor we op termijn 1 miljoen ton plastics kunnen recyclen.

Kennis delen

Om de circulaire economie een kans te geven mogen we niet op informatie blijven zitten. Wij stellen onze eigen kennis en kunde ter beschikking van andere stakeholders van de circulaire economie: bedrijven, sectororganisaties, overheden, scholen, burgers. We geven presentaties op congressen en tijdens evenementen, en zetten stands op handelsbeurzen in binnen- en buitenland.

Partners in het bedrijfsleven

Om de projecten die de circulaire economie nodig heeft te realiseren, werken we samen met andere bedrijven. Zo kunnen we vakkennis uitwisselen en netwerken delen. Andere bedrijven reiken nieuwe inzichten aan en lossen mee knelpunten in de ontwikkeling op. Wij stimuleren ook industriële symbiose, waarbij we grondstoffen recupereren uit het afval van één bedrijf voor gebruik in de productieprocessen van een ander bedrijf.
 

IndaChlor: duurzame oplossing voor chloorresidu’s

In 2018 verkreeg Indaver de nodige vergunningen voor een nieuwe verwerkingsinstallatie in Loon- Plage, in de haven van het Franse Duinkerke. Deze nieuwe installatie heeft een capaciteit van 40 000 ton en zal gechloreerd residu uit de PVC-industrie recyclen om zoutzuur en energie terug te winnen. Zoutzuur wordt gebruikt in de chemische, petrochemische, metaalverwerkende en levensmiddelensector.  De teruggewonnen energie leveren we via een stoomleiding aan een nabijgelegen alcoholdistilleerderij. 

Goede buur

We zorgen voor open communicatie en goede relaties met de omwonenden van onze installaties. Via burenraden en overlegcomités houden we hen op de hoogte van activiteiten, projecten en (her)vergunningsaanvragen, en maken we tijd voor hun vragen. We geven onze buren een kijkje achter de schermen via open dagen en bedrijfsbezoeken. We zetten de deuren open voor buitenlandse bezoekers die nieuwe inzichten willen opdoen voor duurzaam afvalbeheer in eigen land. We delen goede praktijken op handelsmissies in het buitenland.

Share this page